6X2A8910.jpg

Ioga Restauratiu

amb Dani Fernández

Horaris:

- Dimecres:

  • Matí: de 10h a 11:30h 

  • Tarda: de 19:30h a 21h

- Dijous: de 17:45h a 19:15h

- Divendres: de 10h a 11:30h

 

Meditació:

- Dimecres: de 18:30h a 19:15h

 

Basat en el mètode Iyengar

 

És un tipus de ioga terapèutic que facilita la regeneració cel·lular del cos a través de l'execució de asanas en estat relaxació. L'ajuda de props (suports) permet allargar la durada de cada asana, entre 5 i 20 minuts en alguns casos, oferint l'experiència del benefici de l’asana sense cap mena d'esforç, en un estat de completa relaxació aprofundint en la correcta alineació del cos. Com més temps estàs en el asana més profund és l'estat relaxació desbloquejant tota resistència física i mental. Aquest estat d'absoluta rendició permet al cos activar tots els seus mecanismes d'auto sanació a nivell físic, mental i emocional. 

 

El ioga Restauratiu és ideal per al tractament i recuperació de lesions, per a alleujar tot tipus de malalties: físiques, mentals, estrès emocional, ansietat o depressió. També és el perfecte complement per a altres tipus de ioga aprofundint en la construcció i alineació dels asanas portant al cos a un estat de profunda relaxació. 

 

A partir dels “Props” es crea el recolçament necessari per una relaxació absoluta. 

 

És comú l'ús d'accessoris de ioga: coixins, mantes, blocs, cinturons, parets i cadires. La raó és que les eines ens ajuden al fet que hi hagi una perfecta alineació sense que hi hagi cap esforç, a diferència d'altres tipus de ioga que, encara que hagin de ser per definició còmodes i estables, involucren un component més actiu de tensió muscular. 

 

L'ús d'aquests accessoris ens ofereix la sensació de comoditat, benestar i seguretat necessàries per a relaxar-nos i evitar que el cos generi cap mena de resistència. D'aquesta manera el sistema nerviós central entra en plena relaxació activant el sistema nerviós parasimpàtic. 

Gràcies a l'utilització de tots aquests accessoris, el ioga Restauratiu pot ser practicat per tot el món, adaptant-se a les diferents necessitats de cadascun. 

 

Canviar la nostra mentalitat de fer, per simplement Ser.

 

La realització dels asanas des de l'enfocament restauratiu permet l'estirament muscular sense tensió, creant espais en el cos i en la ment que generen un equilibri interior, ajudant-nos a respirar millor i fent que l'activitat mental disminueixi. 

 

Però el ioga Restauratiu va més enllà, perquè ens exigeix que estiguem plenament presents en el nostre cos mentre fem un treball físic passiu i un molt profund i meditatiu. És el ioga de l'absència perfecta d'esforç físic però que involucra la plena atenció o Mindfulness. 

 

Ens fem més conscients de l'energia en el nostre cos, de tal manera que no la malgastem o fem un ús excessiu. 

 

Cada seqüència està dissenyada perquè es realitzin tots els moviments de la columna vertebral (extensió, flexió, rotació, extensió lateral) així com postures invertides que permeten que la sang també sigui bombada a la part superior del cos, reduint la retenció de líquids i la pressió arterial, i estimulant la funció cardíaca. La combinació d’asanas passives i actives, estimulen i relaxen de manera alterna els òrgans interns. 

 

És un Ioga per a tots.

6X2A8870.jpg

10 Beneficis de Ioga Restauratiu

 

Com una eina per a l'auto-transformació, el Ioga Restauratiu facilita la integració de tots els aspectes de la vida -físic, emocional, psicològic i espiritual- culminant en la meta de tots els iogues: Despertar a la teva pròpia naturalesa divina. 

 

Els beneficis que s'enumeren aquí poden no estar aïllats solament per al ioga restauratiu, però són alguns dels beneficis més definitoris per a aquesta mena de pràctica. Si mai has explorat aquest estil de ioga, aquesta és la teva invitació.

 

1- Frena el ritme de la vida
El Ioga Restauratiu és una excel·lent oportunitat per a desconnectar-se de l'activitat frenètica de la vida quotidiana i deixar que el seu velocímetre torni a 0 Km/h. Ofereix un respir entre totes les turbulències de la vida i ajuda a preparar la ment i el cos per al moviment intern de la meditació i la consciència aprofundida. Moure's lentament a través de les poses et permet explorar ment i cos a un ritme constant i natural. 

 

2 - Calmant per al Sistema Nerviós
El ritme més lent i la respiració profunda que s'obté en una classe de Ioga Restauratiu activa el sistema nerviós parasimpàtic des de la primera pose. Aquesta activació ajuda a mitigar els efectes de la resposta d'estrès de lluita que pot ser perjudicial per a la fisiologia i benestar. L'efecte calmant general sobre el sistema nerviós estableix un to de profunda relaxació que conforta la teva ment i el teu cos a nivell cel·lular. 

 

3 - Encoratja l'atenció plena
El Ioga Restauratiu podria ser anomenat “Ioga Conscient" (Mindful Ioga) a causa de la consciència expandida del jo i del cos que s'obté a través de la pràctica. Els moviments més lents conreen l'espai per a una experiència més profunda de les poses i de la respiració. La consciència de les sensacions físiques, els pensaments o les emocions que sorgeixen, o els sons en l'ambient, poden adquirir un significat molt més viu en la profunditat de la pràctica restaurativa. En poques paraules, et sensibilitza a notar i sentir més del món a través de la teva experiència de Ioga. 

 

4 - Fomenta la transcendència
En general, moltes formes de Hatha Ioga es consideren un precursor de llargs períodes de meditació. A través de la pràctica, músculs, articulacions i centres subtils d'energia s'animen per a ajudar a facilitar una experiència més profunda i més còmoda de la meditació. 

 

No obstant això, la pràctica del Ioga Restauratiu en si mateixa sovint condueix a una experiència transcendent d'unitat profunda amb el nivell universal de consciència. Cada pose i cada respiració serveix per a guiar-te més alt en l'escala de la consciència expandida. A mesura que la pràctica s'expandeix, el vehicle del ioga et porta des de l'estat de vigília de la consciència a l'espai silenciós entre els teus pensaments, l'espai des d'on pots albirar el despertar a la divinitat interior. 

 

5 - Conrea una consciència corporal augmentada
El ritme còmode del Ioga Restauratiu obre la porta a una comprensió més profunda del teu propi cos, permetent-te realment sentir el que significa ser un ser espiritual que té una experiència humana. Lamentablement, moltes persones no tenen aquesta intimitat amb els seus propis cossos. A través de la pràctica del Ioga Restauratiu tal intimitat pot ser explorada i acceptada. Es poden integrar i posseir nivells més profunds de fortaleses corporals i pot sorgir un sentiment més profund d'amor propi i acceptació. 

 

6 - Aprofundeix l'autoconsciència i la introspecció
La qualitat moderada d'una classe de ioga restauratiu sovint t'ajuda a activar l'atenció cap a dintre lluny dels esdeveniments i situacions externes del món. Amb la consciència dirigida cap a dintre, la pràctica es converteix en un santuari per a la ment i l'esperit des del qual pots prendre una mirada més profunda sobre qui sóc, què vull i com puc servir al món. El Ioga Restauratiu ens obre a nous nivells d'auto-exploració i contemplació, permetent que el teu ser interior brilli. 

 

7 - Crea Deliberació d'Acció
A través de l'atenció de la pràctica, et tornes cada vegada més conscient de les teves accions o karmas, i com influeixen en el seu nivell de comoditat o incomoditat. Et permet veure la relació directa de causa i efecte entre les teves poses, la teva respiració i el nivell general de benestar. A mesura que aquesta experiència continua aprofundint, comences a prendre decisions més deliberades i atentes, tant dins com fora de la màrfega de ioga. 

 

8 - Enforteix l’acceptació i el “desapego”
Per la seva naturalesa, la pràctica del Ioga Restauratiu és l'antítesi de la mentalitat de "no-dolor-no-benefici". Reps els majors beneficis de la teva pràctica no a través de forçar-te a tu mateix en una pos, sinó per alliberar i rendir-te a ella. Aquesta mentalitat ajuda a conrear l'acceptació del teu cos i les seves limitacions inherents. A més, reforça la teva habilitat per a deixar de costat les idees preconcebudes del teu cos i com penses que has de veure't o sentir-te, tant dins com fora d'una posa. Quan l'augment de la facilitat i la comoditat són el tema principal de la teva pràctica de ioga, l’acceptació i el “desapego” sorgeixen com a resultat natural. 

 

9 - T'ajuda a sentir-te segur
En la vida quotidiana és fàcil arrossegar-se a la inseguretat que és un subproducte del món modern. Moltes persones es mouen a través dels seus dies turmentats per la por, l'ansietat i la incertesa. El Ioga Restauratiu et proporciona un port segur en el qual pots tornar a connectar amb la seva veritable naturalesa, que és immortal, invencible, pura i nutritiva. Fer aquesta connexió a través de les teves poses, respiració i relaxació profunda restaura el record de qui ets i t'ajuda a recuperar la “naturalesa sense por” de la teva ànima. Des d'aquest refugi, emergeixes sentint-te segur en la bondat inherent dins del teu cor i en el món. 

 

10 - Et connecta amb el Diví i t'estableix en l'Ésser
L'objectiu últim del Ioga és la unió amb el diví. Per tant, la teva pràctica ha de ser un mitjà per a aquest fi. Afortunadament, el Ioga Restauratiu és el vehicle perfecte per a ajudar-te a reconnectar amb la divinitat interior. A través de la pràctica, despertes la gràcia, l'equilibri, la flexibilitat, la força i la consciència del moment present. Aquesta combinació crea una ment i un cos ideals per a fusionar-te perfectament en el camp de la consciència, o ser pur.