Ioga Nidra

amb la Jasmina

Què és el ioga nidra? 

 

El ioga nidra són exercicis de meditació guiada que ens porten a una relaxació profunda.

És una tècnica molt especial, originada fa més de mil anys de la branca del ioga tàntric i que fa unes dècades va ser adaptada a les necessitats de la modernitat occidental. 

La seva pràctica es fa servir com a complement de diverses teràpies i també com a introducció a la meditació ja que només cal estirar-se en una posició còmoda i posar l'atenció plena a les instruccions donades.

 

Actualment, és popular el mindfulness, un concepte derivat de la meditació budista. El ioga nidra conté els exercicis clau de mindfulness en una sola sessió: relaxar el cos físic, respiració conscient, sentir diferents sensacions, visualitzacions, auto-observació... Aquests, estan ordenats especialment perquè el practicant es vagi relaxant cada vegada més fins que la consciència es trobi en un estat entre despert i de somni profund. Com que la ment està molt relaxada i receptiva, durant el nidra podem enviar-li una intenció positiva a l'inconscient de manera eficient. Aquesta llavor, diferent per a cada individu, és una nova creença que obre nous camins, reforça noves maneres de fer i de ser i, per tant, combat les falses creences que limiten el nostre desenvolupament. 

 

Aquest projecte pretén oferir eines perquè la persona pugui anar descobrint en ella mateixa la capacitat que té per a relaxar-se (i així sanar-se) i poder-ho posar en pràctica a la vida quotidiana. En definitiva, per convertir-nos en persones productives i alhora internament estables davant dels alts i baixos de la vida. 

 

Els principals beneficis del ioga nidra són els següents:

- Ajuda a ser present

- Augmenta la resiliència a l'estrès reduïnt tensions 

- Relaxa, rejuveneix i equilibra els plans físics, emocionals i mentals

- Potencia la memòria, intuïció, força de voluntat, creativitat, empatia i capacitat d’aprenentatge

- Redueix l'ansietat, fatiga, insomni, inseguretats, pors, dolors físics-mentals-emocionals, hipertensió, asma, problemes digestius, colesterol, addiccions...

Els tallers

El projecte té un format de 7 tallers mensuals (Gener-Juliol). Aquests, aniran evolucionant i aportant tècniques per poder practicar ioga nidra amb consciència plena.

Es recomana assistir sobretot als tallers 1 i 2 per a poder crear les bases de la meditació. 

 

Durant els tallers, a part de fer ioga nidra i aprendre'n aspectes teòrics també es realitzaran les següents pràctiques: 

- Pranayama

- Asanas de Hatha ioga  

- Diverses tècniques de meditació (sensacions, emocions, polaritats…) 

- Exercicis d'expressió corporal

 

TALLER 1 - el 26 de setembre

TALLER 2 - el 17 d'octubre

TALLER 3 - el 14 de novembre

TALLER 4 - el 12 desembre

TALLER 5 - el 9 de maig

TALLER 6 - el 23 de gener

TALLER 7 - 20 de febrer

TALLER 8 - 20 de març

TALLER 9 - 17 d'abril

TALLER 10 - 15 de maig

TALLER 11 - 19 de juny

Què portar?

Roba còmoda, l'estómac buit i aigua!

(No es requereix experiència però serà útil haver practicat Hatha ioga anteriorment)

 

Contacte: Jasmina 620 27 11 79